V SSD so letos imeli pravljični krožek. Poleg prebiranja pravljic in poustvarjanja ter ugotavljanja značilnosti pravljic, so se ob koncu šolskega leta odločili, da krožek zaključijo z ustvarjanjem lastne pravljice.

Janez in Micka najdeta psičko

Janez in Micka sta v gozdu nekega dne našla psičko, ki je bila izgubljena in je izgledala ubogo in lačno. Odločila sta se, da psičko rešita in jo odpeljeta domov. 
Janez in Micka sta se skregala, ker se nista mogla dogovoriti, kakšno ime bosta psički dala. Odločila sta se, da bosta raje pospravila hišo, da se umirita. Hiša je imela lesena tla in ko sta jih čistila, sta našla veliko črno škatlo. V njej sta našla metlo! Ker sta bila ravno sredi čiščenja, sta jo vzela iz škatle in začela pometati. Hišo sta zelo hitro olepšala. Ko sta želela metlo pospraviti nazaj v škatlo, sta ugotovila, da je na dnu škatle napis. Ko sta ga prebrala, je metla nenadoma začela lebdeti! Hkrati je potrkalo na vhodna vrata. 
Micka in Janez sta odprla vrata in tam je stala čarovnica, ki se je vsa svetila. Povedala je, da je začutila, da je tukaj njena dolgo izgubljena čarovniška metla in prosila, če ji jo lahko vrneta. Micka in Janez sta to seveda naredila. V zahvalo je čarovnica Micki pričarala kolo z rožicami, Janezu pa kolo porisano z dinozavri in pomožnimi kolesi, saj je bil še malo mlajši od Micke. 
Naslednji dan sta se Janez in Micka po gozdu ponosno vozila z novimi kolesi. Naenkrat sta se znašla pred manjšo jamo. Ko sta pogledala vanjo, sta našla marmeladne palčke. Točno 7 jih je bilo. Dala sta jih njuni psički, ki je nato nenadoma spregovorila. Psička jima je povedala, da ji je vseeno, kakšno ime ji bosta dala, saj ji je pomembno le to, da ima dobre lastnike. Psička je Micki in Janezu dala mokre poljubčke, otroka pa sta jo objela in počohala. 

Fantje iz SSD, s pomočjo vzgojiteljev

 

Dostopnost