V sredo, 9. 10. 2024, smo ob 14:15 odšli na tradicionalni pohod na Jeruzalem. Pohoda smo se udeležili otroci, mladostniki in vzgojitelji iz vseh osmih skupin. Vsaka skupina je imela svojo pot. 
Z avtobusom smo se iz Veržeja preko Ljutomera peljali do Podgradja. Tam je izstopila naša, 5. skupina. Odložili so  nas pri bivalni enoti Portorož. Pot smo peš nadaljevali med ribniki do Železnih Dveri, kjer smo si ogledali 300 let stare zidanice. Malo kasneje smo imeli mini malico na Šiponovem bregu, kjer smo uživali ob lepem razgledu na pokrajino, ki nas je obdajala. Pohod smo nadaljevali po glavni cesti do Dvorca Jeruzalem.
Tam smo se sprehodili čez njihovo teraso mimo cerkve do avtobusnega parkirišča. Na parkirišču smo imeli tradicionalno malico, kuhane hrenovke z žemljo. Nato smo se skupinsko fotografirali in se z avtobusom odpravili nazaj v Veržej. Vrnili smo se ob 17.uri. 
Moji vtisi: Pohod mi je bil všeč, saj nismo imeli toliko učnih ur, malo smo se razgibali ter poklepetali. Želim si, da bi bilo takšnih pohodov več in da se bodo še nadaljevali.

Santos H., 5.skupina

 

FOTOGALERIJA >>> Pohod na Jeruzalem 2024

Dostopnost