Mija je muca, ki živi v Stanovanjski skupini Veržej. Ob njeni zgodbi smo vsi v zavodu opravili delavnice in tako obravnavali tragični dogodek, ki se ji je zgodil – nekdo jo je obstrelil. Vsi skupaj obsojamo takšna dejanja, ki namerno poškodujejo živali.
Mija zdaj že lepo okreva in upamo, da bo kmalu spet razveseljevala otroke.


MIJINA ZGODBA

V stanovanjski skupini imamo dve mucki – Mio in Luno. Mia je bolj živahna in se rada potepa naokrog. Vsak dan, kljub raziskovanju, pride nazaj domov. Mia je od nekdaj tudi zelo cartljiva. Vsi jo rad božamo in češemo, ona pa v tem neznansko uživa. Luna več ali manj časa preživi doma in okrog hiše. Varuje svoj prostor in čaka, da se sestrica Mia vrne nazaj s potepa. Zelo rada skrbi za njo in nas z mijavkanjem opozarja na vse mogoče stvari in težave.
Pred kratkim pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Mie dva dni ni bilo domov. Njena sestrica Luna jo je pogrešala in mijavkala, kot bi nam želela povedati, da jo skrbi in da je z Mio nekaj narobe. Vse nas je začelo zelo skrbeti. Nismo vedeli, kaj se je zgodilo z Mio, kje je. Ko se je po dveh dneh vrnila domov, smo opazili, da se premika le po treh tačkah in da je veliko bolj umirjena kot po navadi. Samo ležala je in bila vsa prestrašena. Opazili smo, da zadnje desne tačke ni mogla niti premikati. Verjetno jo je zelo bolelo. Vedeli smo, da je nekaj narobe in jo bo potrebno peljati k veterinarju na pregled. Na poti tja je bila Mia zelo prestrašena in je mijavkala.
Veterinar jo je pregledal in nogo poslikal z rentgenom. Žal je ugotovil, da je njena tačka zlomljena. Mia se nam je zelo zasmilila. Zelo jo imamo radi, saj je pomemben član naše velike družine. Veterinar ji je dal nekaj proti bolečinam in poskrbel, da je ne bo tako hudo bolelo. Povedal pa nam je tudi, da bo potrebna operacija, saj se ji drugače kost ne bo dobro zacelila in bi si lahko zaradi kompliciranega zloma poškodovala še vse okrog. Rentgenska slika je pokazala, da je Mio  zadel metek ali šrapnel zračne puške. To nas je zelo presenetilo in pretreslo. Nismo mogli verjeti, da v našem bližnjem okolju živijo osebe, ki lahko tako brezsrčno namenoma škodujejo tako prikupnim in nedolžnim živim bitjem. To je grozno, nedojemljivo in nedopustno.
Zdravstvena oskrba in operacija naše mucke je kar nekaj stala. Po pomoč smo se obrnili na društvo za zaščito živali Pomurje, ki bodo priskočili na pomoč tako finančno, kot z svojo srčno naravnanostjo. Mija že lepo okreva in upamo, da nas bo kmalu spet razveseljevala z svojim druženjem, prisrčnostjo, toplino in navihanostjo.
Otroci in vzgojiteljice tima SSV verjamemo v srčnost in povezanost celotnega našega kolektiva. Vse vabimo in naprošamo, da po svojih zmožnostih, v ta namen z donacijo društvu za zaščito živali Pomurje. Na ta način boste podprli našo Mijo in vse ostale živali, ki potrebujejo pomoč, ki jo društvo tako humano, nesebično, požrtvovalno in popolnoma na prostovoljni osnovi izvaja.

Veliki HVALA !

Otroci in vzgojiteljice SSV

 

Dostopnost